8 mars 2015
14:00

Vårgårda HC

Referat: Ulricehamns IF - Vårgårda HC

Äntligen kom den! Vinsten på bortaplan! Det har varit nära, men nu gick det hela vägen! Det kändes redan i omklädningsrummet, alla var fokuserade på match och inget snack om att göra några andra saker på isen än att spela hockey. Skönt att Palmén, Oliver och Hagstrand frisknade till så pass att vi kunde spela matchen med tre kedjor och två backpar!

I första perioden visade Vårgårdaspelarna att alla ville visa vilken fin hockey de kan spela. Redan efter 1:34 visade firma Johan, Emilia, Palmén, Jacob och Hugo vägen till dagens första mål. Genom ett fantastiskt passningsspel hamnade pucken till sist hos Hugo som läckert satte pucken i mål. Alla spelare fortsatte spela en gudomlig hockey. Backarna Julia, Kroon, Johan och Emilia spelade stabilt och satte snabbt igång anfallsspelet så snart de tog pucken från Ulricehamnspelarna. Forwards Sebbe, Karl, Robin, Oliver, Hugo och Palmén ägde spelet vid sargen och kom gång på gång förbi sina motståndare och centrarna Samuel, Hagstrand och Jacob satte press i anfallszon och jagade tillbaka pucken om de blev av med den. Målchanserna haglade och när så Robin hittade fram med en snygg passning till Hagstrand så ordnade han 2-0 till VHC. Detta grymma spel resulterade även till att Holmberg i mål fick väldigt lugna första 15 minuter efter att ha vunnit skotten med 2-16!

Andra perioden började lika fint som den första. Efter fem minuter fick Johan chansen att sätta full fart upp i anfallszon och tog den. Från egen zon körde han ifrån allt och alla och efter att ha tryckt sig in framför mål så satte han 3-0! Lite drygt två minuter senare spelade Vårgårdaspelarna ett klapp-klapp spel och Samuel passade till Karl som passade till Sebbe och 4-0 var ett faktum! Nu började dock spelarna slappna av och trodde nog att det skulle bli en lätt resa till vinst. Det tänkte inte Ulricehamn ge dem. De kom in mer och mer i matchen och tilläts komma närmre och närmre vårt mål. Tack vare Holmbergs storspel och några ordentligt svettiga räddningar vanns perioden med 2-0 trots en skottstatistik på 12-13.

I den tredje perioden stod spelet inte att känna igen. Vi blev stillastående och stirrade på pucken istället för puckföraren. Ulricehamn snurrade runt i vår anfallszon och efter sex minuter stod det 1-4 och med en och en halv minut kvar stod det 2-4. Ulricehamn tog ut målvakten, men Vårgårdaspelarna lyckades hålla undan Ulricehamn från att göra fler mål trots att Ulricehamn vann skotten med 9-4.

Ni är så värda denna seger! Håll er nu friska och träna i veckan så har vi en chans kvar att spela en kanske ännu roligare match på lördag hemma i Puahallen!